sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Faarin työlapaset

Joulu on selvästi tulossa, kun joulupukilta pyydettiin lahjaksi aluslapasia sellaisiin kumirouhepintaisiin työkintaisiin. Noh, olen sellaiset pari vuotta sitten tehnyt ja tiesin että kirjoitin niistä ohjeenkin itselleni ylös. Lapasten kun tuli olla sellaiset että ne on helppo sujauttaa käteen. Pari tuntia vierähti hyvinkin penkoessani erinäisiä neuleohjepapereita ja ruutupaperilippusia kunnes vihdoin löysin oikean paperin. Nyt ajattelin kirjoittaa tänne ohjeen niin jatkossa löytyy sitten helposti täältä näiden lapasten ohje.
Kuva on ihan äärettömän huono, mutta näkee siitä ehkä jotakin.

Tarvikkeiksi tarvitaan 7veljestä-lankaa halutussa värissä ja 3½mm sukkapuikot.

Oikea lapanen
Luo 56s ja kudo suljettuna 8 krs 2o, 2n-joustinta. Sitten kudotaan 31 krs sileää neuletta ja seuraavalle krs:lle merkitään peukalon paikka. Eli 3. puikon alusta 11s kudotaan erivärisellä langanpätkällä ja sitten jatketaan "päävärillä" 34 krs. Tee kärkikavennukset seuraavasti: 1. ja 3. puikon alussa 1o, ylivetokavennus ja 2. ja 4. puikon lopussa 2o yhteen, 1o joka krs kunnes työssä on 8s. Katkaise lanka ja vedä läpi. Päättele.
Peukalo: Pura merkkilanka pois ja poimi silmukat + muutama ylimääräinen = 25s. Kun peukalon korkeus on 5cm, kavenna joka puikon lopussa 2o yhteen kunnes työssä on 4s. Katkaise lanka ja vedä läpi. Päättele.

Vasen lapanen
Tee kuten oikea, mutta tee peukalo 2. puikon loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti