tiistai 15. kesäkuuta 2010

Tähänkin hurahdin kevään korvalla

Siis Koolaid-värjäykseen, joka olikin yllättävän helppoa, kun löysin hyvän ohjeen. Värejä tilasin Tapion kaupasta ja lankoina valkoista 7veljestä ja Woolia. Nallea kun ei näköjään ole valkoisena ilman AloeVera-käsittelyä, enkä uskaltanut sitä ostaa kun ajattelin että jos se käsittely vaikuttaa lopputulokseen.
Tästä se lähti.
Lankojen vyyhteämisessä olikin ongelmaa, kun tarkoituksena oli värjätä raitalankoja sukkia varten. Piti miettiä miten pitkä vyyhti pitää tehdä että tulee sopivat raidat. No, kokeilin summamutikassa ja tein 6 metriä pitkät vyyhdit eli kolme metriä per väri. Ja varsinkin kun jaloissa pyöri vielä pieni apulaiseni Pinja.
Seuraavaksi langat likoamaan vatiin vyyhti kerrallaan ja vesi kiehumaan kattilaan.
Tämän näköisiä keitoksia tällä kertaa, ukkokullalle vauhdikasta sukkalankaa.
Lopuksi huuhteluun ja eikun ulos narulle kuivumaan.
On aika pimee kuva, kun on puolen yön tienoilla otettu. Äitikin nauroi käydessään että muut kuivattaa narulla vaatteita, mutta mä lankoja. Kaipa sitä hulluutta on montaa sorttia.
Vasemmalta oikealle kirkkaanpuna-vaaleanpunainen Wool Pinjan asusteisiin, keskellä lime-valko-vaaleansininen 7veljestä ukkokullalle ja oikealla oranssi-valko-keltainen 7veljestä ihan mulle itselleni.
Parin päivän kuluttua värjäilin vähän lisää, mutta niistä lisää tuonnempana.

2 kommenttia:

  1. Ihanan värisiä keitoksia! Oon myös aatellu joskus kokeilla tuota värjäämistä, mutta vielä en oo saanu aikaseks...

    VastaaPoista
  2. Olen koolannut myös aloe-Nallea yhden kerän ja hyvin siihenkin väri tarttui. En huomannut eroa 7 veikan ja Nallen välillä koolatessa. :)

    VastaaPoista